torsdag 24. februar 2011

Skogselskapet i sentrum for begivenhetene

Hemingseter, foto Trond Lohre
Kronprins Haakon, stortingspresident Dag Terje Andersen, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Stafettlaget fra 1966, Olav Thon og Kari Bay Haugen. Ordfører Fabian Stang og verdensmesterne på motorsag. Møt dem alle på Det norske Skogselskaps områder i Holmenkollen under Ski-VM.FNs generalforsamling har erklært 2011 som det internasjonale året for skog. Dette for å øke bevisstheten om bærekraftig forvaltning, bevaring og bærekraftig utvikling av alle typer skog. I den anledning har Skogselskapet produsert en fotoutstilling i samarbeid med ”Forest Europe” som skal benyttes i flere anledninger gjennom året. Tirsdag 1. mars vil Kronprins Haakon besøke Skogselskapets område i Kapellskogen i anledning den offisielle åpningen av skogåret i Norge.
Skogselskapet har utarbeidet en fotoutstilling og aktiviteter i et område ved Hemingseter. Fotoutstilling i forbindelse med FNs internasjonale skogår, stabling av vedskiver, tippekonkurranse, salg av den offisielle VM-koppen og vedsekker er blant aktivitetene. All inntekt går til Johann Olav Koss og hans organisasjon ”Right to Play”.
Oslo-ordfører Fabian Stang ønsker å holde en appell i forbindelse med Ski-VM og gjør det i Kapellskogen torsdag 3.mars. Skogens betydning som arena for friluftsliv, rekreasjon og ikke minst Holmenkollen-området som gir Oslo viktig oppmerksomhet og gjør byen mer attraktiv, vil være tema.
Det er 45 år siden Gjermund Eggen, Odd Martinsen, Ole Ellefsæter og Harald Grønningen tok VM-gull i stafett på hjemmebane i Holmenkollen. De kom alle fra jobb i skogen og ble store folkehelter etter innsatsen. De har i ettertid bestandig priset skogen og gitt skogsarbeidet mye av æren for suksessen de hadde i skisporet. Stafettlaget fra 1966 vil motta den nyinnstiftede ”Skogselskapets Hederspris” i Holmenkollen i forkant av årets herrestafett, fredag 4.mars. Olav Thon vil stå for prisutdelingen under ledelse av Kari Bay Haugen.
Opp mot 3.500 vedsekker og 2.000 trekopper skal selges ved Skogselskapets to gapahuker. 140 vakter er fordelt på rundt 50 personer. Frivillige fra diverse fylkesskogselskaper fyller vaktlistene.  Det legges opp til konkurranser og informasjon direkte med Kollen-publikummet. Alt dette vil stortingspresident og tidligere skogsarbeider Dag Terje Andersen ta del i når han besøker Skogselskapets område i kapellskogen lørdag 5.mars.
Kart over VM - Områset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar