onsdag 11. mai 2011

Norwegian Wood Series

Fredrik Berg
Gjennom kjente har jeg kommet over Hjemmesiden til Husemoens Gitarmakeri på lillehammer, Denne bedriften består av Gitarmaker Øystein Husemoen og lærling Fredrik Berg. Jeg kjenner Fredrik Berg som er en ung talentfull gitarist fra Biri med sans for detaljer.

Som de skriver på Hjemmesiden liker de å finne og hente ut den fete lyden fra de dype norske skoger. Her er et lite utdrag fra Hjemmesida 

"Da vi begynte å jobbe med Norwegian Wood Series var målet å finne ut hva slags toner som virkelig skjuler seg dypt inne i de norske skoger. Det at mye av trevirket som tradisjonelt blir brukt i instrumentbygging er regnskogtømmer gjør ikke bare at det begynner å bli vanskeligere å få tak i, men også etisk tvilsomt. Mange i bransjen er derfor på leting etter gode alternativer. Gjennom ulike customjobber har vi hatt meget gode erfaringer med flere urnorske treslag som f.eks. ask, lind og bjørk. Dette har gjort oss svært nysgjerrige på å finne ut mer om hva som gjemmer seg i den norske faunaen."


Jeg vil anbefale alle som er interessert i musikk og spesielt bruk av norske treslag til å ta en titt på hva disse gutta gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar