lørdag 1. oktober 2011

Høst, klarvær, badestamp,stjerner og Aurora polaris

Denne uka har det hvert fantastisk vær. Det er som om sommeren endelig kom. På mandag var det et fantastisk Nord lys (Aurora polaris), Dette fenomenet som starter på sola er like fantastisk å se hver gang det kommer på himmelen. Nå på høsten med klart og kjølig høstvær er dette fenomenet på det vakreste. Forskning.no har en fin video på hvordan dette fenomenet oppstår:

Gå ut i kveld å se om nordlyset er der, kanskje været er fint.                                                                             Jeg skal fyre badestampen til 40 grader og sitte ute i mange timer. Hvis det ikke er nord Lys er det kanskje en klar og fin stjernehimmel å se på. og da kan du og jeg prøve og finne nord stjerna sammen. Nord stjerna også kalt Polarstjernen eller Stella Polaris finner du i den klareste stjerna i stjernebilde lille Bjørn.Denne stjerna er kjent for de den alltid står i nord.  det er fordi jordas akse peker mot denne stjernen.


Du finner denne stjernen lettest på himmelen vis du finner Karlsvogna(Ursa Major) og følger linjen av de to bakerste stjernene rett opp som vist på bildet.


Ha en fin høst kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar