mandag 15. desember 2014

Juletreet 5 bete tips.


Klonjul

Det går mot jul og det er tid for fråtsing i god mat og godt drikke. Mye av det vi nyter og er glad i når vi kommer til jul kommer fra klonformerte organismer. Vi kan med rette si at jula er klonenes høytid. Både poteten og gjærsoppen er kloner, Akevitten er på denne måten et foredlet avkom etter to kloner. Alle eplesortene er fra klonformerte tre. Julestjerna og julebegonia er kloner de også. For noen år tilbake jobbet jeg med å klone juletre det er også mulig.

Nei’ dette skulle handle om å stelle pent med juletreet.

– mine 5 beste tips. For å ha lengst mulig glede av juletreet er det en del enkle tiltak som kan gjøres.
1.    Treet må akklimatiseres. Et tre som har stått ute i frost, må få en gradvis tilvenning til inneklimaet.
2.    Før treet tas inn i stuevarmen, bør det oppbevares på et skyggefullt og kaldt sted. Hvis det er mulig, sett det i garasjen eller kjelleren slik at det tiner opp hvis det har vært frosset. Klipp av eventuell emballasje så greinene får rette seg ut.
3.    Sag en tynn skive ( 2-3 cm) av rotenden før treet settes i juletrefoten med vannbeholder. Det gjør det lettere for treet å ta opp vann.
4.    Siden etterfylles med kaldt vann. Om det har noen effekt å blande holdbarhetsmiddel, sitronbrus eller noe annet i vannet er det ulike meninger om. Det viktigste er at treet har tilgang på friskt vann.
5.    Unngå å plassere treet for nær varmekilder.
Kort sagt behandles juletreet slik en gjør med vanlige snittblomster

God Jul!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar