torsdag 29. desember 2011

Er dette sted man appsolutt bør dra!Istanbul

På nyåret i 1111 kom Sigurd Jorsalfar til Miklagard.(Istanbul) som vi i nord kalte dette stedet. Dette stedet som knytter Svartehavet og Middelhavet sammen og elvene nordover i Rusland, der østen og vesten møtes. I Europa er kanskje dette det mest spennende stedet å besøke. 

Da Constantin beseiret Licinius i slaget ved Chrysopolis i september 324, ble han keiseren av hele den romerske imperiet .  Etter to måneder la Constantine ut planer for en ny by som erstattet Byzantium. Denne byen skulle  erstatte Nikomedia som den østlige hovedstad i romer riket, ble byen oppkalt Nea Roma ( Nye Roma ) , men de fleste bare kalte den Konstantinopel ("the city of Constantine") Seks år senere, den 11. mai 330, var Konstantinopel proklamerte hovedstaden i et imperium som til slutt ble kjent som  Østromerriket.  Konstantinopel  ble et navn som har vedvarte inn i det 20. århundre.  Først i 1930 ble byen offisielt kalt Istambul.

Dette er et sted jeg har lyst til å dra, stedet der øst og vest møtes på godt og vondt. Dette tror jeg er en smeltedigel av en by der en kan finne  alt og da mener jeg ALT. Historiene om denne byen er så spennende at du sikkert finner steder man apsulutt ikke bør besøke:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar