lørdag 11. mai 2013

Bror

Greskaret er fremst.

Det er lørdag morgen 11 mai  å klokka er halv fem på morran, det er ganske uvanlig at jeg er oppe så tidlig, jeg er jo et B menneske, har alltid likt å ligge lenge om morran. Men i dag våknet jeg tidlig , fikk  ikke sove, vet egentlig ikke helt hvorfor. Men var urolig stolt da jeg våknet, men ikke av meg selv fordi jeg er oppe så tidlig, men av bror min,  nesten 6 år eldre bror. I går da jeg kom hjem, lå det bilde av brodern i posten, ikke i form av et brev, men på trykket glanset papir. På forsiden av Teknisk ukeblad.  
Det er noe trykt i det å ha en storebror.

Når jeg var liten gutt og fly rundt i kortbukser, så jeg ikke så mye til brodern, han var over gjennomsnittet aktiv, også ern jo 6 år eldre, men en ting husker jeg godt, han hadde vert på språkutveksling i England, han var 16 år og jeg var 10. Da han kom hjem fikk jeg en Routemaster Long, som kunne ta 72 passasjerer. Det er en slik to etasjers rød engelsk buss.  Det var jo bare en lekebil, men den åpnet opp interessen for resten av verden, gikk det virkelig ann å bygge slike farkoster? Av en eller annen grunn har denne  hendelsen brent seg inn i minne.

Nå når jeg også har blitt voksen og går i langbukser, ser jeg mer av brodern, de stundene vi har sammen. der vi diskuterer  politikk, samfunn og løser alle slags verdensproblemer å koser oss med mat og et glass øl eller to, er  de aller beste stundene jeg har.
Jammen er det godt å ha en storebror………

1 kommentar:

  1. Det er lørdag morgen i Myrasundet og jeg plukker frem PCn. Noe av det første jeg oppdager er at brodern har skrevet en blogg-artikkelen med overskriften "Bror". Jeg leser og det viser seg å være om meg (og oss), og det er ikke en hvilken som helst liten tekst brodern har skrevet på morrakvisten denne lørdagen i mai. Jeg ble (og er) rørt! Dette var hyggelig ord fra en meget god venn og verdens beste lillebror!

    SvarSlett