lørdag 26. oktober 2013

Gravemaskin til unnsetning


Det er lørdag her i Bahir Dar Etiopia, og jeg er på vei ut for å ha møte med den lokale entreprenøren   som har stått for byggingen av prosjektet /labben. Området der dette er bygget er på den andre siden av Nilen litt sør for der vi krysser elva på vei mot Gonder. Turen tar maks 30 min.  
I dag er ungene til Yerhanew med oss, Jenta hans Kaikidan og lillebror Bereket.  På veien ser vi esler, kuer, lam og høner, diss blir båret inn til markedet i byen, kanskje en av de havner på middagstallerken min i kveld.
Kaikidan
Bereket
Når vi kommer fram til stedet, er det full aktivitet med å graver grøfter for vannledningen og strøm, dette skjer for det meste manuelt, bak labben står en hjullaster som har kjørt seg sikkerlig fast, vi tar en runde og ser på framgangen og diskuterer hvor hovedstrømskapet skal stå. Men plutselig så tar hjullasteren fokus fra alle den må løs, det har kommer en gravemaskin til unnsetning…  J for å grave den løs.  Det hele ender med at både gravemaskinen og hjullaster sitter fast i gjørma .  Jorda her består av mange meter matjord og når den først blir våt er den rene kvikksanden. Grunnen til så mye vann er to måneders regntid som akkurat er over.
 Om de kom opp sier dagens historie ingenting om. For vi måtte dra herfra etter mange timers forsøk av de lokale guttene. Jeg har en video film av hendelsen som kommer på bloggen (for stor til ålaste opp med dårlig internett forbindelse) når jeg er hjemme igjen herfra om ca. en uke.
Vi måtte nemlig tilbake til byen for å kjøpe flybilletter til Addis på mandag, skal handle div varer til labben. Og slik gikk denne lørdagen her i Bahir Dar.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar