onsdag 6. august 2014

Miljøfestival, Naturvernforbundet,100 år og helgrillet elg fra skogbruket.Lars Haltbrekken, meg med elgen i forgrunnen. 
I strålende omgivelser på Kobberhaug hytta i Nordmarka, serverte Skogbruket i Norge helgrillet elg til deltagerne på miljøfestival til Naturvernforbundet.  Det var 120 mennesker tilstede, uten om Naturvernforbundet var Gerd-Liv Valla som er styremedlem i Fremtiden i Våre hender, Nina Jensen, generalsekretær i WWF og Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom.
De som leverte gaven (helgrillet elg) var Skogselskapet på vegne av Allmenningsforbundet, Jevnaker allmenning, Lunner allmenning, NORSKOG og Norges Skogeierforbund.

Trygve Enger, Erik Lahnstein og Lars Haltbrekken er enig
 om at detti var godt!
Det var Skogeierforbundet´s direktør Erik Lahnstein som overrakte gaven og hans budskap til Naturvernforbundet var: Vår største utfordring er kampen for klodens klima.  Budskapet fra Skogbruket er; vi bør plante mer skog,  hogge mer skog og bruke skogen på nye måter. og for å få dette til må vi samarbeide.
Godt vær og fin utsikt fra kobberhaughytta.
Etter middagen delte vi ut skogplanter til alle med budskapet: De Norske skoger binder opp mer enn 50% av landets årlige utslipp av klimagassen CO2. Skogen binder, den lagrer og den kan erstatte fossile energikilder.
Skogen har en viktig rolle i kampen mot klimaendringer og er en viktig økonomisk bærebjelke for Norge. Et godt drevet skogbruk bidrar til dette.


Gratulere med dagen !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar