søndag 1. februar 2015

På vei til demonstrasjon i Dublin

 Dette burde handle om ytringsfrihet og reskimers undertrykkelse av folk, men det handler om en ettermiddag i Dublin. Det startet egentlig for flere uker siden da bloggerne Raif Badawi ble dømt til 1000 og 10 års fengsel for bare å si hva han mente. 
Det er tordag kveld i Dublin og vi er på vei til den saudi Arabiske Ambasaden for å demonstrere. Vi kaster oss inn i en drosje nær hotellet, etter en stund merker vi at trafikken her er som i de fleste store byer, ordet er kaos. Men drosje sjåføren er en opplyst mann, forteller om irsk tilknytning til EU og Euro og er ganske lei av Europa som fører en økonomisk politikk som ikke lar de små land i Europa komme seg på beina igjen. Vi ble sittende å prate om Hellas og sammenlignet Irland med han. Det var en viktig forskjell, det at irrer har høy skattemoral derfor går det bedre her.
Hyggelig tur, tok 1 time å komme 1,5 km. Mye lærdom i den turen. Vel framme ved Ambasaden demonstrerte vi og fikk laiks av amnesty Irland på Facebook. Det ble ingen pisking fredag da hjalp det denne fredagen også. Har dere mulighet gjør det samme som oss hver fredag forran en saudi Arabisk Ambassde.

Det skal sies at det tok bare 15 min å gå tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar