onsdag 11. november 2015

Min egen stemme.

øving
Det er onsdag og lenge siden sist je har skrivi på bloggen, I garasjen spiller tre damer irsk musikk. Je sitt å hører, deilig for hodet. 14,35, 38 ble i dag noen tilfeldige tall som datt ned i garasjen. Den blodrøde garasjen, noe er rart vi bygger fine hus men sitt i garasjen på kvelden, men denni garasjen er noe spesielt, en slags utvidet tenketank. Planen min var egentlig å video-blogge. Har prøvd men det er ikke lett, je lik itte stemmen min når je høren i fra utsia. Hvorfor høres stemmen så rar ut i opptak? Det er som det itte er meg. Men en ting er sikkert, je skjønner at noen tror dom syng pent i dusjen, å je skjønner at dom bør bli i dusjen.
Detti rare stemmebåndene er et underlig organ, det er to bånd som strekker seg horisontalt gjennom strupehodet.(Strupehodet sitt mitt i hærsjen og lager lyd. Det har også en viktige oppgaver under fordøyelse når vi svelger mat og væske, og når vi puster.) Når luft kjæm ut av lungene så passerer den stemmespalten, som er mellomrommet mellom stemmebåndene. Da oppstår det lyd. Lyse stemmer har tynne og slanke stemmebånd.mens mørke stemmer har tykke og lengre stemmebånd. Dette organet gir mye glede, Spesielt når en trener og får kontroll over lydene som kommer ut. I garasjen er det et slikt sted det er mye kontroll av lyd.
Men til min egen stemme, det er nok slik at inni hue mitt høres min stemme flott ut, Den er jo den je har klemt ut i ælle år å vent meg tæl. Forsjelen mellom meg og dek er at je også hører lyden min innafra. Så er du en tom skalle kæn det bli litt resonans……..:)
Ha en fin kveld med egen stemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar