fredag 14. oktober 2016

Bygg tre og lær om skog. "Plankehytte"


Solid forankret i læreplanene, enkelt å gjennomføre og ikke minst inspirerende, lærerikt og morsomt for elevene. Skogselskapet, med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DnB.

Oppgaven går ut på at elevene skal konstruere og bygge en plankehytte. Gjennom bilder og tekst skal elevene dokumenterte og fortelle hva de har gjort. Hovedmålet med konkurransen er å motivere barn og unge til å lære om materialet tre, snekring samt til å forstå treets egenskapet. Temaene i konkurransen er blant annet forankret i Læreplanen NAT1-03 og KHV1-01.

Konkurransen skal spre kunnskap om konstruksjon, snekring og tre som byggemateriale.  Skogselskapet vurderer resultatene og kårer en vinner i hvert fylke som deltar hvor hver vinnende skole mottar klassesett med verktøy i premie.

Initiativtakerne bak den nasjonale skolekonkurransen er Skogselskapet og Sparebankstiftelsen DnB. 


Torsdag startet vi opp tre om tre plankehytte på Skrinnhagen Skole i Biri. Med omfattende planlegging inne og lære om karbonets kretsløp i skog, gikk vi ned til uteplassen nede ved elva der hytta skal bygges. Oppstart bygging starter mandag morgen kl 08.30 med elever fra 6 trinn. Byggingen skal foregå i hele vinter med deltagelse fra alle trinn på skolen.

Er det noen andre skoler som vil delta kan dere kontakte Skogselskapet i Oppland eller melde dere på her: www.treomtre.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar