mandag 26. juni 2017

Sørvågen ytterst i Lofoten, og for en dag detti har vøri......
Lenger ut kjæm du itte uten båt.
Det er bare Å som ligg lenger ut langs E10, som er hovedvegen ut i Lofoten, her på Sørvågen har je og Bente leid oss Rorbu for noen dager.  Her det 370 fastboende, mange lever av slike som øss ”turister” og mange lever av fiske. Før frokost snakka je med en pensjonert kraft mænn, altså en e-verks mænn som drev å jobbet på fiskebåten sin (hobby), han fortærte han hadde kvote på 2 tonn fisk, men fiske var så godt at han fikk det på 2 dager, i vinter tok han 800 kg på en time. Så flire´n...
Frokosten ble unnagjort etter en tur på den lokale butikken, en av de koseligste nærbutikkene je har vøri i. Joker´n på Sørvågen. Med færske bakevarer å hyllene fylt opp ta allslags godvarer ble vi møtt av hyggelige personale, je spurte om dom hadde pottetlompe. Hjælpa i butikken som var ei jinte fra lokalmiljø, sjønte itte hva je sa, så hu måtte gå tæl butikksjefen å spørja, butikk sjefen var fårøvrig ei bli jinte i sin beste alder(je vil si ca. 30år) Hu lyste opp og sa ” JA VI HAR POTET LEFSE, DET HENDER DET KOMMER NOEN ØSTLENDINGER FORBI - Å DA MÅ VI HA DET!” Så pekt a borti ei kasse bortmed veggen, like ved pølsene.
Legg merke til det med liten skrift "BUTIKK LØ"

Bort i kaffekroken satt det 3 pangsjonerte lokale gubber, je gikk bort å sa: jammen er det frodig her i Sørvågen, (je hadde sett både lind og ask på veg tæl buttiken). Ja det er jo ikke kalt her sa den ene,vintersdagen er det rundt 0 grader - på det verste hadde det vøri 10 minus men det var lenge sia - dermed var praten i gang, vi snakka om fjelle og hytta vi skulle besøke dagen etter (Munkebu) og om vannet og havet, etter ei stund kom vi inn på hvor je kom i frå: Gjøvik, ja lyste den ene opp , der har je vøri, kjente skippern på mjøsferga, sist jeg var der var i 1972, Skippern kom herfra sa de. Je kinnern itte men han er vist dø nå, men dom fortærte meg at hen fikk jobben fordi han kunne styre en båt. Vi i innlandet er itte så nøye på det vi.

Sørvågen
Alt dette skjedde før frokost og nå er det æftan og for en dag detti har vøri........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar